Hieronta

Koulutetun hierojan tekemä hoito pohjautuu klassiseen hierontaan, jossa erilaisilla muokkaavilla otteilla käsitellään asiakkaan pehmytkudoksia tarkoituksena kiputilojen lievittäminen tai vain puhtaasti kehon ja mielen rentouttaminen. Haastattelu ja tutkiminen auttavat hoitotarpeen juurisyyn selvittämisessä ja edesauttavat yksilöllisen ja tehokkaan hoidon toteuttamista.

Hieroja kehittää osaamisensa ja kokemuksensa myötä itselleen tyypillisen ”käsialan”, tavan hoitaa, ja omani sisältää erinomaisen anatomiatuntemuksen lisäksi myös muita hoitoa edistäviä tekniikoita kuten trigger- eli kipupistekäsittelyä, mobilisointia, passiivisia venytyksiä, MET-tekniikoita, TENS-, lämpö- ja kylmähoitoa sekä kotiohjeistusta kiputilojen ennaltaehkäisemiseksi. Hieronnan muokkaavuus ja voimakkuus sovitetaan aina yksilöllisesti asiakkaan ja hoidon tavoitteen mukaisesti.

Urheiluhieronta

Urheiluhieronnan ajatuksena on auttaa urheilijaa optimoimaan kehonsa hyvinvointi kilpailutavoitteiden saavuttamiseksi ja vääränlaisten kuormitustilojen ennaltaehkäisemiseksi. Ammattitaitoinen urheiluhieroja ymmärtää asiakkaansa lajivaatimukset, osaa toteuttaa hierontaa urheilijan harjoittelukauden vaatimusten mukaisesti ja pyrkii edesauttamaan urheilijaa palautumisessa, liikkuvuuden ylläpidossa ja mahdollisissa vammoista toipumisissa.

Tarvittaessa ohjaan urheilijan toisen terveydenhoitoalanammattilaisen (esim. ortopedi, fysiatri, fysioterapeutti, osteopaatti jne.) hoidettavaksi, koska mielestäni kukaan ei osaa kaikkea ja minulla on hyvä yhteistyöverkosto, josta erialan osaajia löytyy.